- Serves: 5 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1
- Bişmə vaxti: -
- Kalori: 200
- Çətinlik:
Orta
Çap
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- İçliyi hazırlamaq üçün əti ətçəkən maşından keçirin. Quyruğu və soğanı da çəkib qiyməyə əlavə edin. Qiyməyə xırda doğranmış göyərti, duz və istiot əlavə edib qarışdırın.
- Təzə pip yarpaqlarını qaynar suda pörtlədin və ya duza qoyulmuş yarpaqları yarımhazır vəziyyətə gələnədək suda bişirin. Pip yarpaqlarına içlikdən qoyub bükün.
- Bu qaydayla yarpaq və içlik bitənədək dolmaları büküb qazana yığın. Dolmanın üzərinə su töküb bişirin. Zövqə görə üzərinə doğranmış kərə yağı düzüb bişirin. Bişən dolmanı süfrəyə qatıqla birlikdə verə bilərsiniz
Pip Dolması Azerbaycan
- Serves: 5 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1
- Bişmə vaxti: -
- Kalori: 200
- Çətinlik:
Orta
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- İçliyi hazırlamaq üçün əti ətçəkən maşından keçirin. Quyruğu və soğanı da çəkib qiyməyə əlavə edin. Qiyməyə xırda doğranmış göyərti, duz və istiot əlavə edib qarışdırın.
- Təzə pip yarpaqlarını qaynar suda pörtlədin və ya duza qoyulmuş yarpaqları yarımhazır vəziyyətə gələnədək suda bişirin. Pip yarpaqlarına içlikdən qoyub bükün.
- Bu qaydayla yarpaq və içlik bitənədək dolmaları büküb qazana yığın. Dolmanın üzərinə su töküb bişirin. Zövqə görə üzərinə doğranmış kərə yağı düzüb bişirin. Bişən dolmanı süfrəyə qatıqla birlikdə verə bilərsiniz
Reseplər
Rəy bildir