- Serves: 4 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1
- Bişmə vaxti: 15 dəqiqə
- Kalori: 23
- Çətinlik:
Orta
Çap
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- Vəsait siyahısına görə, quru mayanı kiçik bir kasada süd və şəkər ilə qarışdırıb maya qarşımı əldə edin. Yoğurma qabınıza unu töküb ortasını çala şəklində açın və unun ətrafına duz səpin, maya qarışığını da orta qisimə töküb su ilə gözəlcə yoğurun. Yumşaq bir hala gətirin, nə çox sərt nədə çox həddindən artıq yumşaq olmamasına diqqət yetirin. Un miqdarını dəqiq təmin edib bu tarazlığı təmin edin. (Sonradan un əlavə etməniz mayanı pozmaz)
- Yoğurma əməliyyatı bitincə üzərini nəmli bez ilə örtüb gözlədin.
- Vejeteryan pizza xəmiri gözlənilərkən vəsaitləri dilimləyib, balqabaqları incə-incə doğrayın vs. Zeytunların tərkibi çıxarılır, brokoli kiçik yarpaqlara ayrılır. (Bütün vəsaitləri bir qabda qarışdırıb üzərinə duz və kəklik ilə qarışdırmanızı tövsiyə edirik)
- Mayalanan xəmiri dəzgahı unlayıp əliniz ilə (oxlov tövsiyə etmirik) açın. Bişirmə nimçənizə yağlı hazır kağız sərin ya da yüngül yağlayıb xəmiri yerləşdirin. Kənarlarını 1 barmaq qədər bükün. Daha əvvəldən hazırlanan sousu xəmirin üzərinə kənar büküdüyünüz hissəyə dəyməyəcək şəkildə sürtün.
- Son olaraq incə dilimlədiyinizvəsaitləri növbə ilə və pomidor və zeytunları, göbələkləri ən üstə yığın.
- Əvvəldən isidilən 190 dərəcə sobada ortalama 15 dəqiqəyə qədər qızarana qədər bişirin. Sobadan çıxmasına az bir zaman qalamış çıxarıb istəyə bağlı yüngül rəndələnilmiş kaşar pendiri atıb təkrarən bişirə bilərsiniz.
- Sobadan çıxdıqdan sonra qarğıdalı və sevdiyiniz bitkilər ilə bəzəyə bilərsiniz
Vegeteryan pizza
- Serves: 4 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1
- Bişmə vaxti: 15 dəqiqə
- Kalori: 23
- Çətinlik:
Orta
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- Vəsait siyahısına görə, quru mayanı kiçik bir kasada süd və şəkər ilə qarışdırıb maya qarşımı əldə edin. Yoğurma qabınıza unu töküb ortasını çala şəklində açın və unun ətrafına duz səpin, maya qarışığını da orta qisimə töküb su ilə gözəlcə yoğurun. Yumşaq bir hala gətirin, nə çox sərt nədə çox həddindən artıq yumşaq olmamasına diqqət yetirin. Un miqdarını dəqiq təmin edib bu tarazlığı təmin edin. (Sonradan un əlavə etməniz mayanı pozmaz)
- Yoğurma əməliyyatı bitincə üzərini nəmli bez ilə örtüb gözlədin.
- Vejeteryan pizza xəmiri gözlənilərkən vəsaitləri dilimləyib, balqabaqları incə-incə doğrayın vs. Zeytunların tərkibi çıxarılır, brokoli kiçik yarpaqlara ayrılır. (Bütün vəsaitləri bir qabda qarışdırıb üzərinə duz və kəklik ilə qarışdırmanızı tövsiyə edirik)
- Mayalanan xəmiri dəzgahı unlayıp əliniz ilə (oxlov tövsiyə etmirik) açın. Bişirmə nimçənizə yağlı hazır kağız sərin ya da yüngül yağlayıb xəmiri yerləşdirin. Kənarlarını 1 barmaq qədər bükün. Daha əvvəldən hazırlanan sousu xəmirin üzərinə kənar büküdüyünüz hissəyə dəyməyəcək şəkildə sürtün.
- Son olaraq incə dilimlədiyinizvəsaitləri növbə ilə və pomidor və zeytunları, göbələkləri ən üstə yığın.
- Əvvəldən isidilən 190 dərəcə sobada ortalama 15 dəqiqəyə qədər qızarana qədər bişirin. Sobadan çıxmasına az bir zaman qalamış çıxarıb istəyə bağlı yüngül rəndələnilmiş kaşar pendiri atıb təkrarən bişirə bilərsiniz.
- Sobadan çıxdıqdan sonra qarğıdalı və sevdiyiniz bitkilər ilə bəzəyə bilərsiniz
Reseplər
Rəy bildir